‘Fake News’: Mor una infermera americana després de rebre la vacuna contra la Covid-19

36 visitas

Avui dia hi ha molta gent que desconfia de les vacunes actuals, això és degut a moltes notícies falses que provoquen la confusió entre la població. Un exemple més és la següent notícia que van transmetre els mitjans de comunicació americans.

Fa uns dies, va circular per les xarxes socials un vídeo on una infermera anomenada Tiffany Doover es desplomava mentre la entrevistaven després de rebre la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 a l’hospital GHI Memorial de Chattanooga, a Tennessee (Estats Units).

Instants després, i amb l’objectiu de no donar-li massa importància, el director de l’hospital, Jesse Trucker, diu: “És una reacció molt freqüent que pot ocórrer en qualsevol vacuna i no hi ha raons per sospitar de què és degut a aquesta vacuna”.

Tot i això, després d’allò van especular uns rumors sobre la mort d’aquesta infermera. Això va provocar un fort revol i molta gent va començar a desconfiar de la vacunació. Encara es va empitjorar més la situació quan, a les seves xarxes socials, no es va publicar res en cinc dies, alarmant a la població, donant a entendre que havia mort. A més a més, en la pàgina SearchQuarry.com es van publicar artícles que anunciaven aquest fet.

Més tard, es va descobrir que la pàgina que asegurava la seva mort era falsa. L’infermera va aclarir després per Twitter que estava bé, seguit d’alguns informes mèdics, en els quals es confirmava que s’havia desmaiat per l’anomenat síncope vasovagal (enfermetat que consisteix en desmaiar-se com a conseqüència de què el sistema nerviós no regula correctament la freqüència cardíaca per causa de diferents factors). Finalment, ella mateixa va posar fi al problema defensant la vacuna i la seua eficàcia dient: “Em vaig adonar de sobte. Vaig poder sentir que s’acostava. Em vaig sentir una mica desorientada, però ara em sent bé i el dolor en el meu braç ha desaparegut”.

Elaborat per Iker Monfort, Jacobo Garrido, Ruben Pachés, Óscar Buj, Pablo Reboll, Rebeca Ivascu.

g

Redactors juniors

close

El más reciente